Biserica lui Dumnezeu atotputernic

Imagini pentru church of god almighty china

Secta Biserica lui Dumnezeu atotputernic sau Fulgerul de la rasarit (denumire inspirata din Matei 24:27)  a fost infiintata in 1991 in China  Învățătura sa principală este că Isus Hristos sa întors pe pământ în zilele noastre ca Dumnezeu întrupat Atotputernic, de această dată nu ca barbat ci ca o femeie chineză. Mișcarea este considerată de către autoritățile chineze ca un „cult rau” fiind acuzat inlusiv de crime precum ucidera in bataie a unei tinere intr-un magazin din China .Oponenții creștini și mass-media internațională au descris-o la rândul său ca o secta și chiar ca o „organizație teroristă”. Biserica neagă toate acuzațiile și există cercetători care au ajuns la concluzia că unele acuzații pe care le-au cercetat până acum sunt într-adevăr false sau exagerate. Deși mișcarea nu menționează niciodată numele ei și nici detaliile biografice (în timp ce recunoaște că este femeie)  câțiva cercetători cred că identifică Dumnezeul Atotputernic întrupat cu o femeie chineză, Yang Xiangbin (născut în 1973 in nordul Chinei). Ea a activat initial in „Biserica din case”, in acest timp a avut unele mesaje pe care unii credinciosi le-au interpretat intr-un mod aparte ca in final sa fie considerata o reintrupare a lui Isus Hristos. Printre cei care au acceptat persoana și mesajul celei numita de chinezi „Atotputernicul Dumnezeu” a fost Zhao Weishan, liderul unei filiale independente a bisericii clandestine. Acesta a fost recunoscut apoi ca intemeietorul si conducatorul sectei .În 2000, Zhao și Yang au plecat în Statele Unite, unde au intrat pe 6 septembrie, iar în 2001 li sa acordat azil politic. De atunci, ei locuiesc și direcționează mișcarea din New York  dar  nu numai.

Organizatia religioasa considera biblia oarecum depasita in timpul nostru ei cred că găsim un ghid mai sigur în declarațiile lui „Dumnezeu atotputernic”, care sunt consemnate în cartea masivă „Cuvântul apare în carne (trup)  , alcătuit din mai mult de un milion de cuvinte, abordând o serie de întrebări a istoriei sacre, a teologiei, a eticii și a spiritualității, considerată ca fiind ac normativ al mișcarii.

Yang Xiangbin si  Zhao Weishan (considerat liderul sectei)

Imagini pentru church of god almighty china

Biserica Atotputernicului Dumnezeu crede că Dumnezeu Atotputernic este Isus întors în zilele noastre și sa născut în China, o țară care, potrivit bisericii, reprezintă în același timp locul în care se manifestă răul Marele Dragon Roșu din Cartea Apocalipsei în sine, în aparența Partidului Comunist Chinez și unde trebuie să se manifeste și a Doua Venire a lui Isus Hristos. Așa cum a observat Emily Dunn, teologia care identifică Marele Dragon Roșu cu o putere politică care persecută creștinul nu a fost inventată de Biserica Dumnezeului Atotputernic, ci are o lungă tradiție printre creștinii chinezi, inclusiv pe Shouters.

Biserica Atotputernicului Dumnezeu crede că sacramentele , inclusiv botezul , erau practici ale epocii harului și nu aveau loc în epoca împărăției. În consecință, nu există botez în Biserica Dumnezeului Atotputernic și cineva devine membru al bisericii mărturisind că Dumnezeul cel Atotputernic întrupat este A Doua Venire a lui Isus Hristos și apariția singurului Dumnezeu adevărat în ultimele zile, care doresc să se roage în numele lui Dumnezeu Atotputernic și să poată înțelege și accepta credințele Bisericii Dumnezeului Atotputernic. Lipsa sacramentelor nu înseamnă că strângerea împreună, rugăciunea și închinarea lui Dumnezeu nu sunt importante pentru membrii Bisericii Dumnezeului Atotputernic. Ei „împărtășesc” în mod regulat, întâlnindu-se și discutând scripturile lor sacre, predicând auzul, cântând imnuri și împărtășind mărturiile; Cercetătorul italian Massimo Introvigne observă că, în acest sens, „intensitatea vieții religioase contrastează cu un stil minimalist de închinare”.

Unii lideri ai altor biserici creștine au acuzat Biserica Atotputernicului Dumnezeu atât de „erezie”, cât și de „furtul de oi” prin strategii ciudate. Acuzațiile includ pretenția că, în 2002, Biserica Atotputernicului Dumnezeu a răpit treizeci și patru de lideri ai Frăției Evangheliei din China (CGF) pentru a le converti. Un număr de creștini din Occident au găsit acuzațiile credibile.

Grupul învață că în Vechiul Testament Dumnezeu a fost cunoscut sub numele de Iehova. În era Noului Testament, Dumnezeu era cunoscut ca Isus Hristos. Acum, în ultimele zile, El este cunoscut în mod corect ca Dumnezeu Atotputernic. Lucrarea sa, prin Hristos feminin, este diferită calitativ de lucrarea apostolilor.

Biserica Atotputernicului Dumnezeu neagă Trinitatea , predând o formă de modalism.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSU788ebrMZCfgztXS3dk46rn6EJqzgPPqfT_W20SaA-IvzWWDA

Conform învățăturii Bisericii Atotputernicului Dumnezeu, Isus a iertat păcatul omenirii în epoca harului, dar mântuirea Lui nu a fost completă, pentru că natura păcatului a rămas în omenire. Acum, în epoca Împărăției, prin învățătura lui Hristos a zilelor din urmă, omenirea poate fi în cele din urmă eliberată de păcat și complet curată. Aceasta este mântuirea adevărată, disponibilă pentru cei care vor asculta de învățătura lui Dumnezeu a lui Dumnezeu, descoperită în ultimele zile.

Biserica Atotputernicului Dumnezeu este prezentă în Hong Kong, New York și San Francisco, Europa precum și China continentală unde autoritatile afirma ca ar exista 3 milioane de adepti (cifra probabil umflata).

În concluzie, Biserica lui Dumnezeu Atotputernic este un grup periculos care neagă suficiența Scripturii și o suplimentează cu învățături adiționale, presupuse a fi inspirate. Noua învățătură vine de la o femeie care este văzută a fi a doua încarnare a lui Dumnezeu și care de fapt se numește Dumnezeu Atotputernic Dumnezeu. Trinitatea este respinsa.  Sacrificiul lui Isus  este denigrat, iar lucrarea Lui pe cruce considerată neputincioasă pentru a salva pe deplin. Secta foloseste mult filme realizate profesional pentru asi atrage adepti .

sursa Wikipedia si : https://www.gotquestions.org/Church-of-Almighty-God.html

Vezi si alte articole  ale  saitului SECTE RELIGIOASE

Despre "Evanghelic"

e-mail: relucul@yahoo.com
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.